2016. január 2., szombat

1. évad 3. rész - Erősödő próblémák (Rey szemszöge)

Sziasztok! meghoztam a következő epizódot, sajnálom, hogy ilyen rövid lett, de nem volt időm, és majd jön a folytatás is, de érjétek be ennyivel! Ja, és jó olvasást mindenkinek! :)

Már várom, hogy összemorzsoljanak a kövek, de ez nem következik be. Glards mester mellettem megtartja a mennyezet darabjait, majd fejével a kijárat felé bök. Kifutok, majd ő is jön utánam, és elengedi  a mennyezetet. Érzem, hogy közel van a Sötét Oldal, és, hogy nem véletlenül roppant szét a plafon.
- A Sötét Oldal közeledik. - mondom Glards mesternek, majd ő bólogatással válaszol. Tovább akarunk menni, mivel a felsőbb emeleteknek semmi baja nem lett, de a két sith a Kashyyykról, elállja az utunkat. Bizonyára ők rombolták le a mennyezetet. Mit kereshetnek itt?
- Megint itt vannak? - kérdezem. Honnan tudhatták, hogy itt vagyunk?
- Úgy látszik őket képezték ki itt. - állapítja meg Glards mester. A két sith bekapcsolja fénykardját, mely mindkettőjüknek piros, és dupla pengéjű, majd ránk támadnak. Én és Glards mester még időben bekapcsoljuk fénykardunkat, és kivédjük az ütéseket. Én a nővel harcolok, és nagyon jól kiképezhették őket, mivel támadni még esélyem sincsen. A harc vége az, hogy ketten, Glards mesterrel elmenekülünk. Elfutunk a Flash-ig, majd felszállunk, és a Dentor felé vesszük az irányt. Mikor megérkezünk a bolygóhoz, és leszállunk, az Jedi Templom felé vesszük az irányt. Végigmegyünk a parkon, ami a Szenátusi Város mellett van, majd egy hosszú lépcsőn megyünk fel, előttünk pedig a Jedi Templom kezd megjelenni. Bemegyünk, majd a Jedi Tanácshoz igyekszünk. Bent fogadnak minket, majd Glards mester leül a helyére, mivel ő is tagja a Jedi Tanácsnak. Néhány jedi mester, például Skywalker mester hologramon látható, mivel még mindig a Kashyyykon van, Nute Barej és Kole Ghins mesterrel egyetemben, akik szintén tanácstagok. A Tanácsban tizenketten vannak. Körben ülnek előttem, az ablakon besüt a napfény.
- Nos, Rey, miért jöttél ide? - kérdezi tőlem Skywalker mester.
- A Christopsis-i küldetésünk alatt, melyben egy épületet vizsgáltunk meg, bebizonyosodott, hogy sith tanítványokat képeztek ki az épületben. - mondom el a hírt.
- Több sith-et? - teszi fel  kérdést Duro Kray mester a cereai fajból. - Úgy tudtuk, hogy mindig csak kettő van. - néz rám gyanakodóan.
- Két sith-et, igen. Nem tudjuk, hogy mi a szándéka velük.
- A Jedi Tanács kivizsgálja az ügyet. - jelenti ki Fopp Mal, zabrak jedi mester.
- Felettébb különös, hogy két tanítványt fogadott magának Ren. - gondolkodik hangosan Rhaam Do a tugruta fajból. Dortss jedi mester a vukik közül is mond valamit. Azt mondja, hogy szerinte előbb-utóbb próbára teszi tanítványait Ren, és aki győz, az marad a tanítványa.
- Egyetértek. - mondja Barej mester a hologramon.
- És én is. - mondja Skywalker mester.
- Mesterek, mi a teendő? - kérdezem tőlük.
- Az jövő most kifürkészhetetlen. A Sötét Oldal egyre erősebb. Ködbe burkolja a jövőt. - jelenti ki behunyt szemmel Skywalker mester. - Nem tudjuk, hogy mit kell cselekedni. Te, Rey maradj a  Templomban. Majd küldünk valakit, aki megfigyeli ezeket az új sith tanítványokat.
- Értettem, mester. - mondom, majd elindulok kifelé. Lifttel lemegyek a legalsó szintre, ami a földalatt van, és a szobámhoz megyek.  Nem nagy, de berendeztem, ahogyan én akartam. Lefekszem az ágyamra, behunyom a szemem, majd próbálok elaludni, de nem megy. Kavarognak a gondolatok a fejemben. Felkelek, és látom ahogy Kylo Ren a szobámban van. Skywalker mester előtte térdel, majd a sith leszúrja. A mester halottan hullik a földre, és pedi oda akarok rohanni, de nem mozdulnak a végtagjaim. Beszélni sem tudok! Ez egy álom! Ez egy álom! Fel akarok kelni! Riadtan ébredek fel. Pillanatnyilag nem tudom, hogy hol vagyok, de aztán rájövök. Az álom nagyon elkeserített, de visszafekszem, és elalszom, remélve, hogy nem álmodom semmit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése