2016. január 2., szombat

1. évad 4. rész - Egy új birodalom (1-es szemszöge)

Hamarosan megérkezem a Mustafar bolygóra, majd leszállok. Bemegyek az egyik épületbe Ren nagyúrhoz.
- Mester! - köszöntöm.
- 1-es! Új feladatot bízok rád. - mondja Ren mester.
- Mi lenne az? - kérdezem. Fogalmam sincs arról, hogy mit akar tőlem, de türelemmel várom, hogy avasson be a történtekbe.
- 2-es már nagyon erős. Nagy veszélyt jelent számunkra. - már sejtem mire gondol. Hogy én öljem meg? Miért, mit követett el, hogy halált érdemel? - Meg kell ölnöd őt. - mondja végül a mester.
- De...
- Nem! - rivall rám. - Megölöd, vagy én téged. - utáló arckifejezésemet nehezen tudom elrejteni.
- Értettem, mester. - hajolok meg, majd elindulok a kijárat és a TIE-vadászom felé. Felszállok, és a Saleucami-rendszer felé veszem az irányt, ugyanis ott van 2-es. Fénysebességre kapcsolok, és hamarosan oda is érek. Egy csillagromboló fedélzetére szállok le, mikor meglátom, hogy 2-es éppen beszáll egy ugyanolyan TIE-vadászba, mint az enyém. Gyorsan kiszállok a vadászomból, és fénykardomat a hajtóművébe szúrom, ezért nem tud elindulni. Úgy érzem, mintha számított volna arra, hogy ellenem kell harcoljon, mert egyből nekem támad. Én kivédem az ütéseit, majd támadok is, szúrással, de nem jutok vele semmire. Az arcomon izzadság cseppek folynak le, kezemet pedig, melyben a fénykard is van, állandóan szorítom. Izgulok! Harcoltam már kettessel, de még sohasem életre-halálra. De most meg kell öljem.
- Hogyhogy itt vagy? - kérdezi, a sisakján lévő hangtorzítója, az ő hangját is ijesztőbbé teszi. Sok jedit öltünk meg ketten, de arra egyikünk sem számított, hogy egymás ellen kell harcolnunk.
- Kaptam egy feladatot. - mondom gúnyosan, de nem akarom, hogy megtudja, hogy a mester küldött az ő megölésére.
- Ren nagyúr küldött, mi? - trafál bele a közepébe. Nem tehetek róla, 2-es ilyen. Mindig eltalálja a dolgokat, akár fejben, akár puskával.
- Igen, miért? - kérdezem, miközben azon töröm a fejemet, hogy hogyan tudnám megsebesíteni.
- Csak azért, mert engem is ő küldött. Hehehe... - röhögi el magát. Összeállt a kirakós! Ren nagyúr próbára tesz minket. Mivel két tanítványa van, meg akarja tudni, hogy melyikünk az erősebb. Na, persze! Eddig a tanítványa voltam, de mostantól nem vagyok az!
- Várj egy kicsit! - mondom 2-esnek, de nem nagyon érdekli, ezért csak az Erő segíthet. Nekilököm a falnak, ezáltal elájul, én pedig elviszem. Felteszem a TIE-vadászomra, majd a Tatuinhoz ugrunk fénysebességgel. Leszállok Jabba palotájánál, majd bemegyek.
- Rotta nagyúr! Vendégünk van! - közli egy protokoll droid a büdös, dagadt huttal, a halott Jabba fiával. Rotta mond valamit, majd a droid megszólal.
- A dicső Rotta tudni szeretné, minek köszönheti látogatásodat.
- Ez a kettőnk ügye. - a droid elmondja ezt Rottának, majd Rotta felkiabál, és kiküld mindenkit, rajtam és a protokoll droidon kívül.
- Mi az, ami nem tartozik a többiekre? - kérdezi a droid.
- Nos, mint apád, úgy te is nagy hatalmat akarsz. Ugye? - a droid lefordítja Rottának, majd mondja, hogy folytassam. - Sok katonád van. Én segíthetek, hogy még több legyen.
- Csupa, csiká! - szólal meg Rotta.
- A dicső Rotta azt mondja, hogy érdekli a dolog. - fordítja a droid.
- Tehát benne vagy? - kérdezem, pedig tudom már, hogy teljes mértékben benne van. Rotta mond valamit, majd a droid lefordítja.
- A nagy és hatalmas Rotta benne van.
- Köszönöm, Rotta. - hajolok meg. - Most kell elmenni Mandalore-ra, hogy magunk mellé állítsuk a Halál Védelmezőket. Ők a klónháborúkból ismert Halálőrséget építették vissza.
- Rotta benne van a dologban. - fordít a droid. Megbeszélünk egy tervet, hogy a Halál Védelmezők átállítása után hogyan foglaljuk el Mandalore-t. A terv szerintem zseniális.
- Értem. Viszlát. - mosolyodok el, majd kimegyek. Kint odajönnek hozzám a kalózok, fejvadászok, banditák és egyéb rosszfiúk, és beavatom őket a tervbe. Miután ez megtörténik, felmegyek a TIE-vadászomra, ahol felköltöm 2-est. Fénykardját rám szegezi, majd én ketté vágom.
- Ez most neked mire volt jó? - kérdezem tőle. Semmi értelme nem volt annak, hogy rám szegezte a fénykardját.
- Azt hittem, hogy valaki más. - mondja fáradtan és megviselten.
- Akarsz egy egész bolygót irányítani? - csapok bele a lecsóba.
- Miről lenne szó? - csillan fel a szeme.
- Lepaktáltam Rottával, és hamarosan a Halál Védelmezőkhöz is elmegyünk Mandalore-ra. Kylo Ren elárult minket.
- Benne vagyok.
- Remek! - örvendezek. - Jó, akkor most indulnánk a Mandalore-ra.
- Rendben. - mondja, felül, majd elindítja a vadászt. Követnek minket Rotta emberei, és elmegyünk a Mandalore-ra. A Halál Védelmezők bázisát nem nehéz megtalálni, mivel ki van írva, hogy az az ők telepük. Egy kis tárgyalás után ők is beleegyeznek a tervbe, majd jöhet az invázió Mandalore ellen. Már szinte egy egész hadseregem van, úgy rontunk be a trónterembe. Lelövünk mindenkit, még a királyt is, majd leülök a trónra.
- Mától kezdve, mi vagyunk a Függetlenek Szövetsége! - kiabálom. - Menjetek el a rendőrségre! Öljetek meg mindenkit, a rabok pedig vagy átállnak, vagy meghalnak. - adom ki a parancsot. Remek kis birodalmat fogok létrehozni 2-essel, és majd, ha kell akkor Rottát és Git Vizslát, a Halál Védelmezők vezérét, Pre Vizsla unokáját is megöljük. Mikor visszajönnek a rendőrségről, Git Vizsla egyenesen hozzám jön.
- Senki nem akart átállni. - mondja mosolyogva.
- Meghaltak? - kérdezem. Ha nem ölte meg őket, akkor segíthetnek a népnek, és az egy lázadás kezdete lenne, amit nem biztos, hogy le tudnánk verni.
- Igen, mindannyian. - válaszolja.
- Remek. - ülök vissza székembe. - Hamarosan beszélni kellene a néphez, hogy tudják mostantól hogyan mennek a dolgok.
- Rendben. De kell egy miniszterelnök is, nem? - kérdezi Git.
- Rottával úgy beszéltük meg, hogy ő lesz a miniszterelnök. - mondom nyugodtan.
- És én mit kapok?! Segítettem neked! Még a nevedet sem mondtad el! Én segítettem neked és nem kapok semmit?! - üvölt Git.
- Küzdjünk meg. - ajánlom fel.
- Persze, nagyapám úgy halt meg, hogy egy sith-el harcolt ebben a teremben. Ott halt meg, ahol én most állok. - mutat le. - De! Mivel én nem futamodok meg, ezért elfogadom a kihívást. - mondja, majd egy Régi Köztársaságbeli kardot vesz elő, ami tudtommal Pre Vizsláé, majd Darth Maulé volt.
- Rendben. - mondom, majd elindulok felé. Bekapcsolom fénykardomat, és támadok. Mivel nem Erő-érzékeny, könnyedén legyőzöm. Belevágok a lábába, majd egy gyors vágás, és nincsen jobbkeze. Üvölt és sír egyszerre. Felveszem a fénykardját, ami most már az enyém.
- Kérlek, kérlek! - térdel le. - Kérlek!
- Tudod mi a nevem? - kérdezem, miközben a nyakához emelem a fénykardomat. Nem válaszol, mivel a kezével van elfoglalva. - Nem tudom! Elragadtak a családomtól! Nem tudom, hogy mi a nevem! - üvöltöm. Nem ölöm meg, csak ráijesztek. - Vigyétek egy orvoshoz, aztán zárjátok börtönbe.
- Ne! Ne! - kiabál Git, miután elkezdik a földön húzni.
- Most pedig... - kezdem a mondandómat. - A néphez szólok. Mától a nevem Darth Onn. Rotta hol van?
- Zsuká, mácsukó! - szólal meg Rotta a trónterem bejáratánál.
- A nagy Rotta azt mondja, hogy siet. - fordítja a droidja.
- Rendben, menjünk. - mondom mindenkinek, majd elindulunk. Mikor odaérünk a nép elé, egy magas épület tetejére, elkezdem beszédemet:
- Mandalore polgárai! Eddig elnyomásban éltetek, nem csinálhattatok bármit egy olyan világban, amit ti teremtettetek, de most eljött hozzátok a megváltás. Én, Darth Onn megszabadítalak titeket a korruptaktól, a hatalom vágyóktól és mindenkitől, aki rosszat tett eme országgal. Átadom az országot nektek, a jogos tulajdonosoknak, éljetek! Azt csináltok, amit akartok! És éljen Mandalore! - a nép éljenezni kezd. Mindenki tolong, és pedig, gúnyos mosollyal az arcomon megyek le a "színpadról". Elhitték. Pedig nem éltek elnyomásban, ezután jön majd az elnyomás, csak ők még ezt nem tudták. Utánam Rotta megy fel, és elkezdi beszédét. A droidja fordítja.
- Tisztelt nép! Én, a nagyhatalmú Rotta vagyok a miniszterelnök, és mindent megteszek, hogy ez az ország még jobb legyen. Darth Onn-nal elhatároztuk, hogy Mandalore-t szebbé tesszük. Mostantól tiétek lehet bármi. És éljen Mandalore! - miután a droid befejezte a fordítást, a nép szintén éljenezni kezdett, nem bírtak magukkal, megnyertük őket. És, ha a nép a miénk, akkor az egész ország a miénk! Bemegyünk a trónterembe, majd Rotta emberei körbevesznek engem és 2-est.
- Ez meg mi?
- Tudod, nem hinném, hogy jó hatással van a népre, ha te, meg ő vezeti az országot. - szólal meg Rotta. Tudott a mi nyelvünkön? Áruló! - Tömlöcbe. - mondja olyan hangon, mintha kislány lenne. Elvették a fénykardjainkat, majd odaszállítottak a börtönhöz. Egy cellába kerültünk Git Vizslával.
- Ó, ti is itt vagytok? Jobb már nem is jöhet! Tudjátok, jól átvertetek, mivel - mondaná, de 2-es elkezdi fojtogatni. Egyre jobban szorítja össze az öklét, amitől egyre jobban fáj Gitnek. Robotkezével, és másik, normális kezével is nyakát fogja. 2-es egyre jobban fojtja.
- 2-es. 2-es! - kiáltok rá. - Felhasználhatjuk. - súgom a fülébe.
- Hogyan? - kérdezi tőlem, majd elhajol a fülem mellől, és elengedi Gitet.
- Nos, tehát, könnyedén meg tudunk szökni. 2-es, mutasd meg! - mondom, mire 2-es lendületet vesz és Erővel kitöri az ablakot. Jön egy kalóz, azt megfojtja, majd felénk fordul.
- Eljöhetsz velünk. Megöljük Rottát, és te leszel a miniszterelnök. - mondom Gitnek.Kis gondolkodás után rávágja a választ.
- Rendben. Benne vagyok. - mondja, és elindulunk kifelé. Néhány őrt megölünk, majd a fegyvertár felé vesszük az irányt. Ott megtaláljuk a fegyvereinket, és a trónteremhez indulunk. Mikor odaértünk, megöljük két fénykardcsapással az őröket, és bemegyünk. Rotta elvitette a trónt, mivel ő nem fért volna bele. Ránk néz.
- Támadás! - kiáltja, de senki nem mozdul. Mi bekapcsoljuk kétélű fénykardjainkat 2-essel, és Rotta felé kezdünk menni. Nem futunk, sétálunk, hogy mindenki lássa, nem vagyunk elvetemült vadállatok, és nem üvöltve megyünk neki az ellenfélnek. mikor odaérünk Rotta könyörögni kezd.
- Én nem akartam veletek semmit sem tenni! - kezdi a beszédét. - Nem akartalak titeket bántani és megsérteni. Engem köteleztek arra..., hogy....
- Hazudsz! - rivall rá 2-es. - Hazudsz. És tudod mi jár a hazudásért.
- Nem! - sírja el magát Rotta. - Én ne... - mondaná. 2-es végzett vele.
- Mostantól nekem engedelmeskedtek! Már a Szövetséghez tartozik két bolygó. Miénk a Tatuin és a Mandalore! Hívjátok ide a pyke-okat. Szövetségre lépünk velük. A huttot meg valaki takarítsa fel! - mondom, de senki nem mozdul.
- Gyerünk! - üvölti 2-es, majd mindenki, aki a teremben tartózkodott, rajtam, 2-esen és Giten kívül, Rotta holttestét kezdi eltüntetni. Ezek után leülök a székemre, és nézem, hogy milyen birodalmat építettem fel. A birodalmammal majd mindenkit le fogok győzni, már senki nem állhat az utamba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése