2015. december 29., kedd

1. évad 2. rész - Sith tanítványok

Három évvel ezelőtt

A Naboo-n, éppen Binn Sars, és padawanja, a tizenkilenc éves Kole Ghins egy fejvadászt üldöznek, aki ellopott két Erő-érzékeny tinédzsert. Már a bolygót is elhagyták. A jedi és padawanja nyomkövetőt dobtak a hajóra, de a fejvadász tud róla, ezért mindennel bepróbálkozik.
- Mester, ki bízhatta meg a fejvadászt, hogy lopjon el két Erő-érzékeny fiatalt? - fordul mestere felé a fiatal Kole.
- Nem tudom, de biztos nem jót akar csinálni velük. - mondja nyugodtan a mester. Barna, hosszú haja mellkasa végéig ér, állandóan mozog. Tovább mennek az űrben, és elérik a Pantolomin bolygót, ahova a fejvadász le is száll. A bolygó nagy része óceán, de egy nagy sziget is található rajta, arra szállnak le. A fejvadász, leszállás után lőni kezd a jedi-vadászra. A jedi és padawanja kiugranak a gépből, majd bekapcsolják kék fénykardjaikat, és a fejvadász felé mennek. A fejvadászon jellegzetes mandalori ruha van, melynek fő színe a sárga. Sars mester a fejvadász felé fut, néhány lövését kivédi, majd odaér elé, mire a fejvadász eldobja puskáját. A jedi mester mit sem sejtve áll előtte, majd egy hirtelen mozdulat, és a földön fekszik. Ugyanis a mandalori ruhákon vannak a kéz mellett kisebb lövők, amikkel, szinte észrevehetetlenül lehet támadni. Ghins padawan a mesteréhez rohan.
- Ígérd meg, hogy harcolsz ellenük! - mondja a mester utolsó szavaival, majd keze, amit tanítványa fogott, leesik a földre. A fejvadász egy ideig nézi őket, majd tüzelni kezd a padawanra, aki ügyesen védekezik. A fejvadász ledob egy bombát, ezért a padawan harcképtelen lesz, és a fejvadásznak sikerül elmenekülnie. A fejvadász a Serenno bolygóra viszi a két altatóval elaltatott gyereket, ahol egy titkos ház mellett száll le. Bemegy a házba a két gyerekkel, akiket egy-egy lebegő ágyon visz, majd megjelenik Ren nagyúr.
- Nagyúr, meghoztam őket. - mondja a fejvadász.
- Rendben. Nem esett bajuk? - kérdezi a sith.
- Mint láthatja, nem. - mondja gúnyosan a fejvadász. - Viszont akadt egy kis probléma.
- Mi lenne az?
- Jedik. Kettő.
- Megölte őket.
- Csak az egyiket, az idősebbiket. Tehát, mivel rám támadtak a jedik, talán kaphatnék egy kis pluszpénzt, mivel így is sike... - akarná mondani, de Ren leszúrta.
- Ez megfelel pluszpénznek?


Három évvel később


A Kashyyykon a jedik, a katonák és a vukik is elfoglalták helyüket a fákon, mivel az egyik vuki megfigyelő jelezte, hogy közelednek az Első Rendi rohamosztagosok. A rohamosztagosok mit sem sejtve a fák alá merészkednek, s elkezdenek felgyújtani mindent. A vukikat nehéz rávenni, hogy hallgassanak, de mégis elérik, hogy ne támadjanak azonnal.
- Háromra. - suttogja Luke, majd az egyik katona továbbadja a többieknek. Ezután Luke a kezével mutatja a kettest, majd pár pillanattal az egyest. Abban a pillanatban a vukik, a katonák és a jedi lovagok egyszerre ugranak le, és támadják meg a rohamosztagosokat. A vukik lépegetőket is megtámadnak, majd bombát dobnak a belsejükbe, és felrobbantják őket. Hamarosan visszavonul az Első Rend, az ütközetet az Új Köztársaság nyeri meg.
- Rendben van, most nyertünk. - mondja Luke, mikor az egyik házban tartanak megbeszélést. Ekkor hívás érkezik az Új Köztársaságtól.
- Skywalker mester? - szól a komlinkbe Organa szenátor.
- Igen, én vagyok.
- Elküldtünk még egy egységet, hogy biztosan tudjátok magatokat tartani.
- Nem kell, már egy csatát megnyertünk az imént.
- De már elküldtük őket. És azért mennek, hogy most mi támadjunk. - közli Leia a tervet.
- Tehát el kell pusztítani a bázisukat? - kérdezi Luke meglepetten, mivel őt azért küldték oda, hogy a vukikat védelmezze.
- Igen. Az utánpótló hajóval együtt.
- Rendben van, akkor ez a terv. Mikor érkezik meg a küldött egység?
- Hát, információink szerint ebben a pillanatban. - mondja Leia, majd csillagcirkálók zaja hallatszódik. A hajók leszállnak az erdőbe, Luke-ék odamennek. A hajóból Nute Barej mester lép ki. A neimoidi mester egyből Rey elé megy.
- Rey, a Jedi Tanács úgy döntött, hogy el kell menned a Christopsis-ra, mivel találtak ott egy sith bázist, ahol lehet, hogy tanítványokat nevelnek.
- És egyedül megyek?
- Nem, veled lesz Vecta Glards mester is. Ő is elkísér. - mondja, majd valaki Erő segítségével ellöki. Mind a négy jedi bekapcsolja fénykardját, majd szétnéznek.
- Ki volt ez? - megy oda Luke Ghins mesterhez.
- Nem tudom, de a Sötét Oldalt érzem. - feleli a mester.
- Én is. - mondja Rey.
- És én is. - teszi hozzá Barej mester. - Akkor biztos, hogy valami nincs rendjén. - Egyre erősebben érzik, hogy közeledik a Sötét Oldal, majd egy fekete hajú, egykori köztársasági klón ruhába öltözött férfi jelenik meg, és bekapcsolja fénykardját, ami dupla pengéjű.
- Ez meg ki? - gondolkodik hangosan Barej mester, majd a másik oldalon egy fekete ruhába öltözött, fekete sisakos nő jelenik meg, arcát nem lehet látni. Ő is bekapcsolja fénykardját, és neki is dupla pengéjű.
- Nekem van egy tippem, hogy kik ezek. - kezdi Ghins mester. - Emlékeztek, mikor három évvel ezelőtt elraboltak két Erő-érzékeny fiatalt a Naboo-ról?
- Én igen. - mondja Luke.
- Mi van, hogyha ők azok, és Ren nagyúr kiképezte őket sith-té?
- Biztos nem. A sith-ek mindig ketten vannak. - kételkedik Rey. - Vagy nem?
- Volt már olyan, mikor ezt felrúgták. Például Dooku grófnál is. Neki is volt egy tanítványa, de közben Darth Sidious-nek is volt egy tanítvány, ő. - mondja Ghins mester.
- De az már régen volt. - mondja Luke. A két sith támadásba lendül, de a jedik gyorsan védekeznek. A férfi Luke-kal és Rey-jel harcol, míg a nő Barej mesterrel és Ghins mesterrel. Ügyesen harcolnak, a jedik nem tudják legyőzni őket, hiába van három mester köztük. A nő eltaszítja Erővel Ghins mestert, majd Barej mesterrel küzd. A mester híres remek kardforgató képességéért, zöld fénykardjával most is minden vágást és szúrást kivéd. A két sith nagyon fiatal, mégis nagyon jól küzdenek, majd hirtelen elugranak, és eltűnnek az erdőben. Pár pillanattal később egy hajó száll fel.
- Ilyen Ren nagyúrnak van. - veszi észre Rey.
- Igen, lehet, hogy ezzel jöttek? - teszi fel a kérdést Ghins mester.
- Nem. - mondja Luke, majd behunyja szemét, hogy érezze az Erőt. - Ren nagyúr is a fedélzeten van. Most már biztos, hogy együtt vannak.
- Ren kiképzett két sith-et, hogy felhasznája őket ellenünk. - állapítja meg Ghins mester.
- Mindegy, Rey most indulnod kell. - adja ki a parancsot Luke.
- Értettem, mester! - mondja Rey, majd elindul a csillagcirkáló felé. Mikor odaér, kér egy hajót Poe-tól, az pedig ad neki egy teherhajót.
- Ez a Flash. - mutat az egyik hajóra. - 1,45-ször gyorsabb a fénysebességnél. - dicsekedik. - Ez a  legjobb hajónk.
- Csak a második. - mosolyodik el Rey.
- Miért, melyik az első? - kételkedik Poe.
- Az Ezeréves Sólyom. Chewbacca a tulajdonosa.
- Ó, tényleg. De, mindegy, ez is egy remek hajó! - mondja pozitívan Poe.
- Igen. A Christopsis-ra kell érjek minél gyorsabban.
- Nem a Jakkura kell menned? - kérdezi Poe.
- Én úgy tudom, hogy Vecta Glards mesterrel kell mennem.
- Igen, de ő a Jakkun van.
- Tényleg? - csodálkozik Rey.
- Igen, legalábbis nekem ezt mondták.
- Rendben, akkor a Jakkura megyek. - jelenti ki a jedi lovag.
- Oké. - kacsint Poe. - Sok sikert. - mondja, majd szünetet tart. - És vigyázz a hajóra!
- Nem lesz baja.
- Úgy legyen. A kedvenc hajóm.
- Nem teszem tönkre. - nyugtatja meg barátját Rey, majd beszáll a hajóba, és egy régi barátra lesz figyelmes.
- BB-8! - köszönti a droidot. - Te meg hogy kerülsz ide? - a droid elmondja, hogy Poe mondta neki, hogy menjen Rey-jel. Nemsokára elindulnak. Felszállnak, majd elhagyják a bolygót.
- Készülj, fénysebességre ugrunk. - jelzi Rey. A droid úgy csinál, mintha bólogatna, majd fénysebességre ugranak. Hamarosan odaérnek a Jakku bolygóhoz.
- Régi emlékek. Itt találkoztunk először, emlékszel? - kérdezi Rey a droidot. BB-8 válaszol, azt mondja, hogy emlékszik, és, hogy örül, hogy Rey rátalált, mert ha nem lett volna úgy, akkor lehet, hogy már nem "élne". Leszállnak a bolygóra, és elmennek az úgynevezett Telepre, ahol Glards mester van. A mester egy kyuzo származású férfi, kék fénykarddal. Híres türelméről, és remek kardforgató képességéről. Éppen egy bárban ül, és iszogat, mikor megtalálja Rey és BB-8.
- Mester, veled kell a Christopsis-ra mennem. - csap bele a lecsóba Rey.
- Jaj, igen. Akkor te vagy Rey. Te itt születtél, nem?
- Nem, én csak itt éltem, és kiskoromban hoztak ide.
- Igazán? Akkor jó. - mondja a mester. Rey arcán látszik, hogy türelmetlenkedik, mivel ő még fiatal, és nem szokott hozzá, hogy sok ideje van valaminek az elvégzéséhez.
- Indulhatunk? - türelmetlenkedik Rey.
- Ó, ennyire sietünk? - lepődik meg a mester.
- Nem, csak már nagyon sokat voltam ezen a bolygón, és szeretnék elmenni. - mondja el az igazat a jedi lovag.
- Rendben, akkor menjünk! - áll fel a székéről, amin ült, majd elindul a kijárat felé. Rey és BB-8 utána megy. Mikor már felszálltak a hajóra, és elindultak, robotpilótára kapcsolják az irányítást, és leülnek a hajó hátsó részében lévő dobozokra.
- Hallom már harcoltál Ren nagyúrral. - kezdi el a témát Glards mester.
- Igen. - válaszol Rey.
- És hogy ment?
- Úgy éreztem, hogy velem van az Erő.
- Tényleg?
- Igen, pedig akkor még nem voltam jedi. - oldódik fel a lány.
- Néha nem csak akkor tud valaki harcolni, mikor jedi. - mondja a kyuzo fajból származó mester.
- Lehet. Mindenesetre, én ezért harcoltam úgy, ahogy, mert a barátomat Finnt megsebesítette.
- Tudod, hogy nem lehet kötődni emberekhez! - komolyodik el, aztán rájön, hogy akkor még nem volt jedi, és még az Új Jedi Rend sem létezett. Hamarosan megérkeznek a Christopsis-ra.
- Te maradj a hajón! - utasítja Rey BB-8-et. Az önmagában erős kék színű bolygót, az űrből nézve, néhány türkizkék színű vonal szeli át. Leszállnak, és bekapcsolják a kézi radarokat, majd elindulnak. A fővárosból fogták a jelet, tehát amellett szálltak le. Az utcákon sok ember sétálgat, nehéz köztük úgy elmenni, hogy ne vegyenek észre. Egy elágazás jön.
- Itt merre? - kérdezi Rey a jedi mestert. A mester ránéz a radarra, majd behunyja szemét. Kis idő után megszólal:
- Balra. - elindulnak abba az irányba.
- Mester, mi lesz, ha nem találjuk meg azt a házat? - aggodalmaskodik Rey.
- Megtaláljuk. - feleli nyugodtan a mester. Kis idő múlva, minél tovább mennek, annál erősebben csipog a radar.
- Csak előre! - utasítja Rey-t a mester, és előre mennek. Hamarosan egy toronyhoz érnek, ami mellett nagyon erős a jel. Rey közelebb megy, mire a radar közli a jó hírt.
- Célpont bemérve. - szólal meg robot hangján.
- Akkor itt lesz. - jelenti ki Rey.
- Igen. - mondja lassan a mester. Rey előveszi fénykardját, kinyitja, és egy lyukat kezd el vágni a torony falán. Néhány perc múlva már bent is vannak a házban.
- Érzek valamit. - hunyja be a szemét Rey.
- Ez a Sötét Oldal. - állapítja meg Glards mester.

***

A Kashyyykon a két fiatal sith megtalálja Ren nagyurat.
- Mester! - szaladnak oda mindketten. - Hát itt vagy!
- A jedik meg fognak bűnhődni azért, amit tettek. Mindegyik!
- Igen, mester. - bólogatnak a tanítványok.
- Most pedig elmentek a Christopsis-ra. Ott a régi kiképzőhelyetekre, és felgyújtjátok. Lesznek ott jedik is. Azokat öljétek meg. - adja ki a parancsot a sith nagyúr.
- Értettük, mester!

***

Rey és Glards mester elindulnak az egyik szoba felé. Bent két téglalap van felrajzolva a földre, egyikre egy 1-es, másikra egy 2-es. A téglalapokkal szemben a falon, fénykard-vágás nyomok vannak.
- Most már biztos, hogy itt sith-eket képeztek ki. - jelenti ki a mester.
- Igen. - bólogat Rey. Továbbmennek, majd az egyik szobában egy térképet találnak. Egy lapra van felrajzolva, és az egész galaxist ábrázolja.
- Ez vajon kiért lehet itt? Mire kellett egy térkép nekik? - gondolkodik hangosan a mester. Hirtelen elkezd repedezni a mennyezet, majd beomlik. Rey vár. Várja, hogy egy hatalmas beton darab összezúzza testét, és kínokkal teli halált haljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése